Agenda Amstelveen

Mijn Amstelveen volgt raadsleden op Twitter

Sponsors

Sponsor

logo_BK.png

ASCC met informatiemiddag op 17 mei in De Buurtkamer KKP!

10-05-2018 - Elwin Lindeman, BK ASCC_Computerclub_2015_400px.jpg

De Buurtkamer KKP organiseert in samenwerking met Amstelland Senioren ComputerClub (ASCC) een gratis informatiemiddag op donderdag 17 mei van 13.00 tot 15.00 uur inclusief een kopje koffie of thee!

Bezoekers zijn welkom voor deze informatiemiddag die in het teken staat van de digitale wereld onder het motto "Toen, nu en straks"! Er wordt teruggekeken naar de ontwikkeling van computers van toen naar het gebruik vandaag en de noodzaak daarvan.

Er is ook gelegenheid om eenvoudige vragen te stellen over laptop, tablet of smartphone. Computerstoringen en virussen kunnen deze middag niet worden behandeld. Neem bij vragen uw eigen laptop, tablet of smartphone mee!

Adres van De Buurtkamer KKP is Lindenlaan 75, 1185 LC Amstelveen

ASCC

De ASCC is opgericht door senioren voor senioren. Hoewel de naam van onze vereniging anders doet vermoeden, is de Amstelland Senioren ComputerClub allerminst een club voor alleen 65-plussers. Onze club is bedoeld voor volwassenen die computerkennis niet met de (school)paplepel ingegoten ...

Contact via 06 45507821

 (op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur of www.ascc.nl)

De Buurtkamer KKP

De Buurtkamer KKP organiseert sociale activiteiten en biedt ruimten aan voor ontmoeting en trainingen. In De Buurtkamer zijn er overdag en in de avonds taallessen, kinderactiviteiten, vrouwenpraatgroepen, eenmalige bijeenkomsten, workshops, kleinschalige evenementen, voorstellingen, vergaderingen en wordt er gekookt door vrijwilligers voor Café Internationale.

Contact via 020 643 04 53 (op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur of buurtkamerkkp@gmail.com)

Keizer Karelpark Amstelveen

De wijk Keizer Karelpark heeft de wijk grote groene plekken en bijzondere gebouwen (scholen, kerken) met ruime terreinen er omheen. In 2015 maakte de gemeente Amstelveen een wijkprofiel voor het Keizer Karelpark. Uit het profiel bleek dat de wijk aantrekkelijk is voor lagere inkomens. In het westelijke deel van de wijk wonen veel ouderen met een inkomen uit een pensioen of AOW. Ongeveer 22% van alle bijstandsgerechtigde inwoners in Amstelveen woont in het Keizer Karelpark. Het gemiddeld besteedbaar huishoudinkomen in de wijk is 15% lager dan het Amstelveens gemiddelde.

 

Terug naar het overzicht