25e Amstel Skøll Cup op de Bosbaan, Amstelveen

Gepubliceerd:
Laatste update:

Auteur: Jesper Doorn
Stuur een mail

A.A.S.R. Skøll organiseert op 13 en 14 april 2019 de 25e editie van de Amstel Skøll Cup. Tijdens het jubileumjaar zal de competitieroeiwedstrijd wederom op de Bosbaan in Amstelveen plaatsvinden. De Amstel Skøll is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot grootste competitiewedstrijd en valt vaak in de prijzen. De wedstrijd is inmiddels al elfmaal uitgekozen tot de beste competitieroeiwedstrijd van Nederland door het NSRF (Nederlands Studenten Roei Federatie). De organisatie hoopt ook tijdens haar jubileumeditie de prijs te winnen.

NSRF-competitie
De Amstel Skøll Cup is onderdeel van de NSRF-competitie. Jaarlijks roeien duizenden studenten uit het hele land in deze competitie. Op verschillende niveaus en afstanden gaan zij het tweede weekend van april de strijd aan op de Bosbaan. Amsterdam en Amstelveen worden goed vertegenwoordigd op het water door maar liefst drie studentenroeiverenigingen; A.A.S.R. Skøll, R.S.V.U Okeanos en A.S.R Nereus. Daarnaast zijn er Amsterdamse roeiverenigingen actief in de juniorenvelden.

Faciliteiten
Naast het roeien zijn er verscheidene faciliteiten beschikbaar langs de waterkant voor roeiers en enthousiastelingen. Fanatieke supporters kunnen bijvoorbeeld fietsen huren en de gehele wedstrijden volgen. Daarnaast is er catering en entertainment aanwezig in het finishgebied. Het jubileum zal dit jaar centraal staan en dit zal overal op het terrein te zien zijn, aldus voorzitter Jesse Ottens. Kortom, genoeg activiteiten voor jong en oud, op en rond de Bosbaan op 13 en 14 april.

Ga terug