Keizer Karel College schenkt tablets aan Internationale Schakelklas op Panta Rhei

Gepubliceerd:
Laatste update:

Auteur: Jasmijn Vreugdenhil

Bij het kerstfeest voor de onderbouw van Scholengemeenschap Panta Rhei op donderdagavond 20 december kregen de leerlingen van de ISK een bijzondere verrassing, mogelijk gemaakt door een gulle gift van het Keizer Karel College. 

De leerlingen van de ISK (Internationale Schakelklas) vierden kerst met zelf meegebrachte gerechten uit alle windstreken. De hartige hapjes en zoetigheden waren verrukkelijk. De avond werd nog feestelijker toen iedere ISK-leerling een Chromebook (tablet) cadeau kreeg. Deze Chromebooks werden officieel aangeboden door Nanda Marrenga, conrector op het Keizer Karel College. Het KKC deed afstand van deze tablets en heeft ze een geschonken aan de ISK-leerlingen van Panta Rhei. De leerlingen konden hun ogen niet geloven en waren heel erg blij met dit zeer bijzondere kerstcadeau. 

De ISK is er voor leerlingen die geen of weinig Nederlands spreken in de leeftijd van 12 tot ca. 16 jaar. Panta Rhei voert deze voorziening uit namens de gemeenten Amstelveen, Aalsmeer, Ouder-Amstel en Uithoorn. Naast het aanleren van de Nederlandse taal speelt burgerschapsonderwijs (kennis van de Nederlandse samenleving) een belangrijke rol. Na maximaal tweeëneenhalf jaar stroomt de leerling door naar een reguliere klas op Panta Rhei of een andere school in de regio.

foto van een aantal ISK-leerlingen met hun cadeau.

 

Ga terug