Bekijk museum Jan van der Togt met een Virtual Reality-bril

Gepubliceerd:
Laatste update:

Bij de nieuwe tentoonstelling van Willem van Veldhuizen in museum Jan van der Togt kunnen bezoekers het schilderij instappen met een Virtual Reality-bril. De gemeente Amstelveen steunt het project en overhandigt daarom een subsidie van €5.000.

“Een nieuwe beleving in museum Jan van der Togt,” aldus wethouder Herbert Raat (Cultuur). “Bezoekers worden met deze bril letterlijk het schilderij ingezogen en krijgen zo een exclusief kijkje in de wereld van de kunstenaar. Goed dat het museum hiermee bezig is. Ik kijk uit naar andere innovatieve projecten in de toekomst.”

Stap in het schilderij
Als bezoekers de bril opzetten stappen ze vier minuten lang in het schilderij van Willem van Veldhuizen. De kunstenaar zelf licht het werk toe en laat je er met andere ogen naar kijken. Volgens het museum is dit een bijzondere educatieve tool voor jong en oud, ontwikkeld door Organism Studios.

De tentoonstelling
Willem van Veldhuizen maakt kunstwerken met als voornaamste thema museuminterieurs. De tentoonstelling in museum Jan van der Togt is te zien van 13 maart tot en met 2 juni.

Op de foto: wethouder Cultuur Herbert Raat met Marieke Uildriks (directeur museum Jan van der Togt), kunstenaar Willem van Veldhuizen. De zonen van de kunstenaar, ook op de foto, zijn verantwoordelijk voor de techniek achter de Virtual Reality bril. 

Ga terug