Bewoners flat Najade in Amstelveen blij met duurzame huizen

Gepubliceerd:
Laatste update:

Auteur: Wim de Waard

Deze week levert woningcorporatie Eigen Haard de laatste woningen op van de flat Najade aan de bewoners. Sinds de start van de werkzaamheden, eind november, zijn de 60 woningen comfortabeler, veiliger en energiezuiniger gemaakt.

Van de flat aan de Watercirkel 162-280 zijn de gevels, de bergingen en het dak geïsoleerd. Het meeste glas is vervangen door isolerend dubbelglas en de ventilatie is vernieuwd. Bewoners hebben nieuwe voordeuren, met nieuwe sloten. Het asbest in de kozijnen is verwijderd en de kozijnen zijn aan de buitenkant geschilderd.

Een prachtig resultaat na een paar dagen overlast 'Als ik nu de woning binnen kom denk ik dat de kinderen met de verwarming hebben gespeeld, zo aangenaam is het', zegt Kirsten, bewoonster van de flat. 'Ik zag er wel tegenop want een renovatie zonder troep moet nog uitgevonden worden. Een paar dagen met houten schotten in plaats van ramen is natuurlijk niet leuk. Anderzijds is het in zes werkdagen klaar en het resultaat is prima'.

Zorg voor bewoners De woningcorporatie en de aannemer wilden de overlast voor bewoners zo veel mogelijk beperken. Daarom zijn de werkzaamheden in de woning in korte tijd uitgevoerd. Voor bewoners die niet thuis konden blijven vanwege leeftijd of ziekte was een logeerwoning beschikbaar. Of bewoners konden overdag in een rustwoning.

'De aannemer heeft echt zijn best gedaan het werk zo goed mogelijk uit te voeren', zegt Frans die ook in de flat woont. 'Het belangrijkste was dat er tijdens de bouw altijd iemand was waar je je vragen aan kon stellen. Natuurlijk is hier en daar wel wat gesneuveld maar ook dat is goed opgepakt.'

Samen verduurzamen Woningcorporatie Eigen Haard maakt de komende jaren duizenden huizen energiezuiniger. Woningen worden comfortabeler, veiliger, duurzamer en bewoners besparen op energie. De corporatie wil dat in 2050 al haar woningen CO2 neutraal zijn.

Foto: Kirsten en Frans uit de flat Najade. Foto Anko Stoffels.

Ga terug