Kerst aan de Poel

Gepubliceerd:
Laatste update:

Auteur: Chris van den Helder

Op zaterdag 22 december ’18 is er voor het eerst in de geschiedenis van Bovenkerk een kerstsamenzang niet in de Urbanuskerk door de fatale brand, maar naast de kerk in de kerktuin. 

Er staat onder andere een prachtige kerststal, kaarsen, lichtjes kortom de kerktuin is helemaal in de kerst sfeer.  Vanavond gaan we samen veel kerstliederen zingen met elkaar. In het centrum van Bovenkerk. Geen bandjes of artiesten  maar we hebben voor elk wat wils. We hebben een gelegenheidskoor samen gesteld uit drie koren. Die gaan ons onder steunen met het zingen. We verkopen boekjes en een kaarsje voor een euro met kerstliedjes die we gaan zingen. Maar die euro gaat naar de actie: HELP ONS UIT DE BRAND.

KERSTSTAL Beste kinderen wij doen een oproep aan jullie om ons te helpen met de Kerst. Op zaterdag 22 december gaan wij een prachtige kerststal maken in de kerktuin van de Urbanus. Een kerststal waarin alles echt is met onder andere echte schapen. Maar dan willen we ook Maria, Joseph, herders, engeltjes en een echte baby in de stal. Kom daarom zoveel mogelijk verkleed naar de stal. We gaan het kerstverhaal vertellen en veel kerstliedjes zingen met elkaar. Een kinderkoor gaat ons ondersteunen met zingen. De kerktuin gaan we versieren met kerstbomen en lampjes. Je hoeft je niet van tevoren op te geven maar kom gewoon allemaal verkleed naar de kerststal dan maken we er met elkaar een prachtig kerstfeest van maken.

Met Glühwein, chocomel, koffie/thee zorgen wij voor de warmte, en misschien zingt het makkelijker met een glaasje. Om in de kerstsfeer te komen hebben wij ook heerlijk kerstbrood. De originele ja- knik engel is ook aanwezig vergeet niet een paar losse euro`s mee te nemen want de engel accepteert geen pinkaarten.

Vanaf 17.00 uur verzamelen we rond de kerk. Om 18.00 gaan we beginnen met het kerstverhaal en het zingen van de bekende kerst liedjes. U bent allen van harte uitgenodigd om in de juiste sfeer van het Kerstfeest te raken. 


De organisatie is in handen van: Bewonersplatform Bovenkerk, Gem. Amstelveen, Vrienden van de Urbanus, Kerkbestuur, Noorddamcentrum, Gelegenheidskoor samengesteld uit onze kerkkoren. En alle vrijwilligers.

Alle inkomsten van deze KERST AAN DE POEL voor onze Urbanuskerk.Ga terug