Cabaretier Javier Guzman en ‘Noem het maar liefde’ met Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger in Schouwburg

Gepubliceerd:
Laatste update:

Auteur: Tessa Haster, Schouwburg

Vrijdag 29 maart spelen Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger de hoofdrollen in een nieuw toneelstuk van Ilja Leonard Pfeijffer Noem het maar liefde. Op woensdag 3 april blikt Javier Guzman in zijn nieuwe cabaretprogramma Guzmán terug op zijn grillige leven.  

Noem het maar liefde – Toneelgroep Maastricht – Vrijdag 29 maart

Een hilarisch en aangrijpend muziektheaterstuk over bedrog, eenzaamheid, verlangen en intimiteit. Noem het maar liefde is een gloednieuwe toneeltekst van Ilja Leonard Pfeijffer, met hoofdrollen voor Aniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger. Pfeijfer laat op ironische, vileine en ontroerende wijze zijn licht schijnen op de liefde anno nu. In de voorstelling, die zich volledig afspeelt in het beroemde Majestic Imperial Hotel, worden aan de hand van liedjes en scènes ontmoetingen geschetst tussen uiteenlopende personages: van een oude rockster en zijn willige groupie tot een homoseksuele barman en een alleenstaande vrouw. Maar hoe verschillend ze ook zijn, er is één ding wat hen bindt: allemaal snakken ze naar echte liefde.

Inclusief gratis Salon om 19.00 uur

Javier Guzman – Guzmán – Woensdag 3 april

Na Ga-Bie-Jer komt Javier met zijn nieuwe theaterprogramma Guzmán waarin hij terugkijkt op zijn grillige leven, zijn stormachtige carrière en vertelt over zaken die nog niemand van hem wist. Dingen die wellicht herkenbaar zijn, op zijn minst opmerkelijk of zelfs opzienbarend. Zijn het ontboezemingen? Wie weet. Het zijn vaak juist de dingen waar je normaal gesproken misschien niet om moet lachen, die bij Javier ineens heel grappig zijn. Zijn levensloop heeft dan ook veel gelijkenissen met het land waar hij al vanaf zijn zeventiende op de planken staat.  

Theateragenda 20 maart t/m 27 maart

Woensdag 20 maart is harpiste Lavinia Meijer te zien met haar muziekvoorstelling Untitled 1. Op donderdag 21 maart staat er een concertante versie van Sondheim’s A Little Night Music van de Nationale Reisopera op het programma en in de Kleine Zaal het toneelstuk IN VREDE. Vrijdag 22 maart het cabaretduo Piepschuim met hun show Grote Woorden – korte metten ém de ontroerende toneelversie van Turks Fruit. Op zaterdag 23 maart komt de oer-Hollandse musical Op hoop van zegen naar Amstelveen en zingt Niki Jacobs haar concert Van Cohen tot Winehouse. Zondag 24 maart brengt Holland Opera kinderopera Meermeisje (6+). Dinsdag 26 maart zetten wij de theaterdeuren open voor De Suppoost van Freek de Jonge en voor de theatershow Opslaan als van Eva Crutzen. Dé kampeerkomedie Single Camping is te zien op 27 en 28 maart a.s. 

Ga terug