Dapperen

Gepubliceerd:
Laatste update:

Auteur: Conchita Willems

Kees en ik waren een paar dagen in de duinen van Bloemendaal aan Zee. De heerlijke stilte in december werd er gewaarborgd, zonder obstakels, in vriendelijke en zorgzame sfeer. Het uitzicht op duinlandschap met een enkel musje en pimpelmeesje droeg bij aan onze rustige gemoedstoestand. Blije wandelingen langs de vloedlijn van een golvende zee in heldere winterzon, het comfortabele huisje met goede voorzieningen en vloerverwarming: garantie voor een gelukkig samen zijn voor ons allebei!

Het bezoek aan Ereveld Overveen in de duinen inspireerde mijmeringen over goed en kwaad. Gedachten over deze dapperen in de stilte doen beseffen: Hoe onbaatzuchtig gaven deze mensen hun leven voor ons welzijn op Moeder aarde. Hun sterven was slechts een kort moment gedurende hun overgave om humaan leven te borgen. Deze verdedigers van morele waarden onthullen de hemelpoort, die de familieband van alle mensen is. Ook ik leef voor dat korte moment dat mij de adem beneemt. In dit zeldzame moment word ik vrij. Vrij van bezorgdheid die levenskracht aangrijpt.

Zo kan ik  genieten van de momenten, die voorbestemd zijn om slechts een herinnering te worden. Met een nieuwsgierige innerlijke blik kan een wereld worden ontdekt op manieren die we nooit voor mogelijk hadden gehouden.

Toen we thuiskwamen wachtte een mooie wens van een dierbare vriend:

GOEDE GEDACHTEN ZIJN VRIENDEN ~ GOEDE GEDACHTEN MAKEN BLIJ ~

GOEDE GEDACHTEN WERKEN HELEND

Moge deze wens onze harten verwarmen en onze daden vervullen met toenemende wijsheid.

Ga terug