Lentemarathon 24 maart in Amstelveen

Gepubliceerd:
Laatste update:

Op zondag 24 maart organiseert atletiekvereniging Startbaan de derde editie van de AmstelveenZ Lentemarathon powered by KPMG. 

Circa 1.500 lopers bezoeken alle hoeken van de gemeente. Om 10.00 uur klinkt het startschot voor de hele en de estafettemarathon. Deze lopers gaan vanaf de atletiekbaan van AV Startbaan naar Middenhoven, lopen naar Bovenkerk, passeren het raadhuis en gaan daar het Amsterdamse Bos in. Na de kilometers door het Bos wordt het weidelandschap van de Bovenkerkerpolder bezocht.

Over het Weidevogelpad komt men bij de Amstel. De rivier wordt gevolgd tot voorbij Ouderkerk. Daarna is het nog enkele kilometers door de Middelpolder en langs de Kostverlorenheuvel bereiken de lopers de finish op het Stadsplein. Hier wordt gefinisht vanaf 12.30 uur. 

De lopers van de halve marathon starten om 11.30 uur, gaan het  Weidevogelpad op in de Bovenkerkerpolder en lopen mooie kilometers langs de Amstel. Ook zij gaan richting het Stadsplein via Ouderkerk en het tunneltje onder de brug van Ouderkerk. De finish van de halve marathon wordt verwacht vanaf 12.45 uur. Alle lopers dienen te finishen vóór 15.30 uur.

Alle informatie en routes op de website van de Lentemarathon: www.lentemarathon.nl

Helaas is het onvermijdelijk dat op enkele plaatsen overlast zal zijn door de lopers. Deze overlast duurt van 10.00 uur ’s ochtends tot uiterlijk 15.30 uur op zondag 24 maart. De organisatie zet verkeersregelaars in op punten waar de lopers fietsers en automobilisten tegenkomen, en er zijn verkeersmaatregelen langs de Amstel  (“30 kilometer zone”) en op de Nesserlaan  (“enkele uren afgesloten voor alle verkeer“).


Ga terug