Michelangelo expositie 'A Different View' in Beurs van Berlage

Gepubliceerd:
Laatste update:

Auteur: Beurs van Berlage

Elk jaar bezoeken vier miljoen mensen de Sixtijnse Kapel in Rome om de prachtige plafondfresco’s van Michelangelo te bewonderen. De expositie ‘A Different View’ biedt de unieke kans om op een andere manier naar zijn tijdloze werk te kijken.

Musea, de kunsthistoricus prof. Dr. Arnold Nesselrath, gerenommeerd directeur en journalist Ingo Langner en H.E. Walter Cardinal Brandmüller, geven met "A Different View" een heel ander beeld van de werken van Michelangelo weer: de tentoonstelling toont fotomechanisch gereproduceerde kopieën bijna in originele grootte en op een manier die bezoekers uitnodigt om ernaar te kijken op een contemplatieve en tegelijkertijd enthousiaste manier.

Waar je in de Sixtijnse kapel moet opkijken, liggen in de tentoonstelling de werken op de grond, zodat de bezoekers rondom de gigantische meesterwerken kunnen lopen waardoor er een unieke “andere kijk” mogelijk is op de meesterwerken van Michelangelo.

Toegangstijden
De Michelangelo tentoonstelling the Different View is van 26 januari t/m 12 mei 2019.Dagelijks geopend van 10 tot 6 uur. De kassa sluit om 5 uur.

Op Koningsdag zal de tentoonstelling gesloten zijn.

Toegangsprijzen
Volwassenen € 17,50
CJP / Bankgiroloterijkaart / kortingskaart € 15,00
Groepen (>20 personen) € 15,00
Kinderen (6-16 jaar) € 12,50
Kinderen onder de 6 jaar gratis toegang

Ga terug