Schrijfworkshop: Hoe fictieve personages tot leven komen


-
Locatie: Bibliotheek Stadshart

Het schrijversvak bestaat uit veel verschillende aspecten. Zonder goed idee voor een verhaal ben je nergens, maar wat dacht je van het uitdenken en tot leven wekken van de personages? Denk aan personages als Harry Potter en Pipi Langkous en hoe je deze bijna persoonlijk denkt te kennen dankzij de schrijvers die hen ongelofelijk gedetailleerd hebben neergezet.

Schrijvers hebben hiervoor verschillende methodes. Van het kijken in de eigen ziel tot het zich verdiepen in de levensverhalen van bijzondere figuren die in hun levens voorbij komen. Voor mensen die benieuwd zijn hoe andere schrijvers dit aanpakken en zich hier verder in willen ontwikkelen is er in januari een speciale workshop georganiseerd in de Bibliotheek in Amstelveen.

Hetty Kleinloog is auteur en scenarioschrijfster, schreef de roman ‘Volle bloei’ en werkte als dialoogschrijfster, storyliner en eindredacteur mee aan series als ONM, Spanga’s en GTST. Daarnaast vindt ze het ontzettend leuk om haar kennis te delen en dit doet ze graag weer op zaterdag 5 en zaterdag 19 januari in de Bibliotheek Amstelland in Amstelveen. Haar schrijfworkshop staat die dagen volledig in het teken van het ontwikkelen van personages voor fictieve verhalen. De workshop is geschikt voor zowel gevorderde als beginnende schrijvers.  

Praktische info:

Schrijfworkshop: creëer een personage van Hetty Kleinloog zaterdag 5 en zaterdag 19 januari, van 13.30 tot 16.00 uur in Bibliotheek Stadsplein Amstelveen.

Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.debibliotheekamstelland.nl en leden krijgen korting.

Ga terug