Sport

Opnieuw spektakel verwacht in de 9e Ouderkerker Cross

Gepubliceerd:
Laatste update:

Auteur: WTC De Amstel

Komende zondag 25 november staat alweer de negende editie van de Ouderkerker Cross op het programma. Ook dit jaar zal er weer een groot en sterk deelnemersveld aan de start staan en wordt er weer een fraai parcours uitgezet langs de Ouderkerkerplas.

De “thuisrijders” van organiserende vereniging WTC De Amstel zijn in vorm, zo bleek in de afgelopen crossen en zullen weer voor de prijzen gaan. Enkele Ouderkerkers gaan proberen in hun thuiswedstrijd op het podium te komen. In het hoofdnummer, de categorie onder de 40 jaar, is het even afwachten welke toppers zich allemaal zullen melden. Vooral de jonge Ouderkerker Niek Voogt is in vorm, maar er zijn meer podiumkandidaten. Vorig jaar was thuisrijder Victor Broex de winnaar na een beklijvend gevecht met wegprof Dylan Groenewegen. Nu zal Niek Voogt vooral af moeten rekenen met Amstelvener Koos Jeroen Kers en ook de jonge Wessel Mouris is in vorm. De Haarlemmer Dennis Soeverein is de klassementsleider in de crosscompetitie. met hem moet men altijd rekening houden.

Bij de Nieuwelingen (15/16 jaar) en de Dames hebben de thuisrijders ook kans op een zege. De jongens categorie wordt beheerst door Ouderkerker Jelle Boonstra, Nesser Mees van Duren en hun clubgenoot Maurits Kool.  Ook in de Damesklasse zijn verschillende Amstelrensters zoals Rosan Koper telkens voorin te vinden. In de Mastersklasse, renners van 40 jaar en ouder, is De Amstel absoluut de sterkste groep, maar de Haarlemmer Ron Vroom wint de meeste koersen. Mogelijk kunnen mannen als Marcel Witte, Pierre Deen, Michael Breedt, Caspar Hermans en Sander Boerkamp de handen ineen slaan om de Haarlemmer te verslaan.  In de Jeugdklasse (tot 14 jaar) heeft de thuisclub ook enkele toppers met o.a. Viego Tijssen, Michiel Mouris en Julian Vergouw die de koersen meestal winnen. Bij de jongste Jeugd is de kleine Max Baars vaak de sterkste. Komende zondag is er tevens startgelegenheid voor 
Schooljeugd van 7 - 12 jaar (om 10 u) en de Mountainbike Funklasse (12.15 uur) waar de plaatselijke coryfeeën kunnen starten. Aan deze laatste twee categorieën het verzoek om zich op te geven via amstelcross@upcmail.nl

Programma

Het programma is als volgt:
10.00 uur: Jeugdcross en Schooljeugd
11.00 uur: Masters 40+ 
12.15 uur: Senioren 17 – 39 jr, Nieuwelingen en Dames, en Funklasse MTB
(Funklasse en Schooljeugd kan zich vooraf inschrijven via amstelcross@upcmail.nl)

De wedstrijd maakt onderdeel uit van de “Amsterdamse Crosscompetitie”. Start is op de “Aan de Wind” en de finish is naast het strand. Voor het publiek wordt het een goed te volgen wedstrijd omdat de renners op tweederde van het parcours van ruim 3 kilometer in beeld zijn.

Op 25 november zijn delen van het Ouderkerkerplasgebied van ca. 8.30 uur – 14.00 uur niet vrij toegankelijk. Hondenbezitters wordt verzocht honden aangelijnd te houden.

Ga terug