Sporting Martinus wint met 2-0 van SV De Meer

Gepubliceerd:
Laatste update:

Auteur: Sporting Martinus

Sporting Martinus is nog altijd ongeslagen op eigen veld. Ook De Meer lukte het niet om de ploeg van Tom Verhoek te verslaan. De nummer vier van de zondag derde klasse C boekte een zakelijke 2-0 overwinning.

Sporting Martinus verloor dit seizoen nog niet op het eigen stadion Overburg. Een tot nu toe onneembare vesting dus, waar de supporters op voorhand niet verwachten dat daar vandaag verandering in gaat komen. Tegenstander FC De Meer zit zo gezegd niet in een goede flow. De laatste vier duels van de rood witten gingen ruim verloren en zelf wist de ploeg daarin geen enkel doelpunt te maken. 

Echter, onderschatting kan je grootste tegenstander zijn en uit bij De Meer eerder dit seizoen hadden we het alles behalve gemakkelijk ondanks de 2-0 zege.

Trainer Tom Verhoek koos op een druilerig en matig bezocht Stadion Overburg voor de volgende elf knapen in de basis: Niels, Jeffrey, Christoph, Matthijs, Yvo, Fabian, Aldin, Björn, Nils, Wissie en Niek. Op het bankje: Joël, Mitchel, Sebastiaan, David en Valentino.

Met langs de lijn slechts een verdwaalde getrouwe, zien we een eerste kwartier voetbal tussen Sporting Martinus en De Meer waarin niets gebeurd. Pas dan komt het duel wat tot leven en zien we mogelijkheden van Björn (knap ingeschoten, dito redding) en speelt Sporting Martinus met iets meer bravoure. Het is echter van korte duur; De Meer graaft zich niet in en laat zich zien in de zestien bij Niels, die het soms onnodig spannend deed maken door een nat balletje te laten glippen. In het laatste kwartier voor rust –we genieten vandaag niet van een mooie wedstrijd- is het verdediger Christoph die de Martinianen op voorsprong zet met een intikker van dichtbij: 1-0 en tevens de ruststand.

Na rust is het niveau niet veel beter. Sporting Martinus kan -net als vorige week- het publiek niet in beroering brengen, al creëert het deze week aanvallend wel meer mogelijkheden. Sporting Martinus zou het duel binnen het uur op slot moeten gooien, maar doet dit niet. De Meer daarentegen doet niet onder en laat zich geregeld aanvallend zien.

Uiteindelijk is het toch Martiniaan Nils die een kwartier voor tijd –na goed voorbereiden werk van Niek- de 2-0 tegen de touwen kan tikken en het duel op slot gooit. De Meer speelt in het laatste kwartier alles op alles en krijgt daarin nog enkele mogelijkheden, maar het vizier staat niet op scherp of trof het doelman Niels op de weg. Sporting Martinus pakt drie punten na negentig snel te vergeten minuten voetbal.


Ga terug