SAKB-cursisten exposeren twee weekenden in Ateliers 2005

Gepubliceerd:
Laatste update:

Auteur: Karin de Koning
Stuur een mail

In de weekenden van 23-24 februari en 2-3 maart exposeert de groep cursisten van Judith van Nus in Ateliers 2005 aan de Van Weerden Poelmanlaan 4 in Amstelveen. Judith is een van de meest ervaren docenten van SAKB Ateliers. De expositie zal geopend worden door Matthijs den Hollander, stadsdichter van Amstelveen.

In de hal van Ateliers 2005 zal werk tentoongesteld worden van de cursisten die door Judith op de dinsdagmiddag begeleid worden in hun schilderzoektocht. Judith speelt in deze cursus duidelijk alleen de rol van coach, niet die van docente. Ze noemt haar cursus: ‘Durven experimenteren’ en laat haar cursisten in dit proces hun eigen weg volgen. Ze geeft adviezen en soms een opdracht voor wie wil, maar de opdracht is altijd vrijblijvend. ‘Het meeste leren we van elkaar’, zegt Wies, een van de cursisten. ‘We kijken naar elkaars werk, we geven feedback’. Engel vult aan: ‘We zijn wel kritisch ten opzichte van elkaar, maar de kritiek is altijd opbouwend, er vloeien geen tranen!’ En Irene voegt eraan toe: ‘Zo’n cursus is een stimulans, want thuis kom je er niet zo gemakkelijk toe.’ Ze zijn het er allemaal over eens dat het heel inspirerend is om in zo’n hechte groep onderzoekend creatief bezig te zijn. Maar ook vinden ze allemaal dat instroom van nieuwe cursisten hartelijk welkom is.

Het resultaat laat goed de bedoeling van de cursus zien: de tentoongestelde werken zijn allemaal heel persoonlijk en variëren dus onderling sterk. Sommige cursisten werken volledig abstract, zoals Inge, die een oogstrelende compositie in geel en blauw tentoonstelt. Anderen werken figuratief, zoals Wies met een uitvergroot scharnier in gedempte tinten. En weer anderen glijden tussen figuratief en abstract door, zoals Anneke. Op haar schilderij zie je een opbouw van vormen en kleuren die doet denken aan een danspaar.

De tentoonstelling wordt op zaterdagmiddag 23 februari van 15.00 uur tot 17.00 uur feestelijk geopend door Matthijs den Hollander, stadsdichter van Amstelveen. De tentoonstelling is op vier middagen, van 13.00 uur tot 17.00 uur te bewonderen: op 23 en 24 februari en op 2 en 3 maart.

Foto: Het werk van cursist Anneke

Voor info over deze en andere cursussen, zie www.sakb.nl


Ga terug