Uitreiking Oeuvreprijs op Amstelveens Sportgala

Gepubliceerd:
Laatste update:

Auteur: AmstelveenSport

Op vrijdag 25 januari 2019 is het Amstelveens Sportgala in het Keizer Karel College. Dit jaar komt AmstelveenSport met een primeur: de Oeuvreprijs.

Tijdens het gala worden de sportkampioenen van 2018 gehuldigd, wordt bekend gemaakt welke vereniging zich Amstelveense sportvereniging van het jaar mag noemen en wie de Rabobank Stimuleringsprijzen voor jong talent zal winnen. Tevens wordt de sportvrijwilliger van het jaar bekend gemaakt.

Oeuvreprijs
Deze prijs is bestemd voor een nationale/internationale sporter, die tijdens en na zijn/haar actieve carrière iets betekend heeft voor Amstelveen. De Oeuvreprijs wordt, op advies van een onafhankelijke jury, jaarlijks toegekend aan een persoon die aan meerdere van de vastgestelde kenmerken voldoet. Het moet een (oud) topsporter zijn ´met een (inter)nationale carrière, connectie met Amstelveen, die binnen de sport verbindend is geweest, een voorbeeldfunctie voor de jeugd heeft en na zijn/ haar actieve carrière werkzaam is geweest/ gebleven binnen de sport.

Elk jaar wordt 1 jurylid vervangen door de winnaar van de Oeuvreprijs van het jaar ervoor. Dit jaar bestaat de jury uit: Dirk Landsaat, Rien Alink, Agnes Brunninkhuis, Frits Suer en Peter
Bot (voorzitter).

Op het sportgala wordt bekendgemaakt aan wie de prijs opgedragen wordt én wie de winnaar is van de eerste prijs.

Burgemeester Bas Eenhoorn zal de prijs voor sportvereniging van het jaar uitreiken.

Tijdstip: 19.30 uur t/m 22.00 uur .
Locatie: Keizer Karel College, Elegast 5 te Amstelveen
Het sportgala is alleen op uitnodiging te bezoeken.

Ga terug