Weblog: "Ik ben Tom Coumans"

Gepubliceerd:
Laatste update:

Auteur: Gemeente

De op 21 maart 2018 nieuw gekozen raadsleden stellen zich in een persoonlijk weblog voor. Lees deze week het weblog van VVD-raadslid Tom Coumans.

Amstelveense trots

Vorige maand ben ik vader geworden. Onze dochter is geboren in Amstelveen. En daar ben ik best een beetje trots op! Want deze gemeente heeft allerlei voorzieningen die belangrijk zijn voor haar: in Amstelveen is het veilig, in Amstelveen zijn goede scholen en in Amstelveen is veel groen.

Als woordvoerder financiën namens de VVD durf ik te zeggen dat dit onder meer komt door een gedegen financieel beleid. We kijken kritisch waar we ons geld aan besteden, geven niet meer uit dan dat er binnenkomt en sparen voor de toekomst. Net als een goed huishouden eigenlijk.

Dat klinkt misschien logisch. Maar ik heb ook gezien dat het anders kan. Ruim dertien jaar geleden verruilde ik mijn leven in Limburg voor Amstelveen. Ik ben geboren in Heerlen en afkomstig uit een arbeidersgezin. Heerlen stond destijds jarenlang in de top 10 van meest criminele steden van Nederland en tussen 1980 en 2000 bekend als ‘junkiestad’. Toen er in 2001 flink geïnvesteerd werd met operatie Hartslag trok men Heerlen pas weer uit het slop.

 

Volkslied

Weer terug naar Amstelveen. Natuurlijk, er valt altijd wel iets te verbeteren. Als je op Twitter of Facebook kijkt zie je soms niet anders. Maar we mogen als inwoners van Amstelveen best een beetje trots zijn. ‘Was men maar op Brabant zo trots als een Fries’ zingt Guus Meeuwis. Dit lied is door de Brabanders gedoopt tot hun provinciale volkslied. Ik heb geen talent als singer songwriter. Wel zal ik mij als raadslid dagelijks in blijven zetten voor de belangen van inwoners en ondernemers. Omdat een goed financieel beleid belangrijk is voor de volgende generaties zoals die van mijn dochter. En wellicht dat er Amstelveense artiesten zijn die in de pen willen klimmen voor een Amstelveens volkslied.  

Contact

t.coumans@amstelveen.nl

Ga terug