Wethouder Floor Gordon steekt winkeliers van winkelcentrum Groenhof hart onder de riem

Gepubliceerd:
Laatste update:

Auteur: Gemeente

De Amstelveense wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) heeft woensdag een bezoek gebracht aan enkele winkeliers in winkelcentrum Groenhof.

Aanleiding was berichtgeving over asbest in de bodem waardoor de renovatiewerkzaamheden stilliggen. De wethouder wilde de stemming peilen bij de winkeliers, omdat dit zorgt voor vertraging bij de oplevering van het gehele winkelcentrum. Er was geen sprake van onrust, maar het feit dat de winkeliers hierover niet zijn geïnformeerd door winkelcentrumeigenaar Segesta bijvoorbeeld viel niet goed.

“De ondernemers hebben veel meegemaakt sinds de renovatie zo’n twee jaar geleden werd aangekondigd”, zegt wethouder Gordon. “Het is daarom enorm belangrijk dat zij continue op de hoogte worden gehouden van ontwikkelingen of wijzigingen in de bouwplanning. Dat is ook de reden dat we Segesta hebben aangesproken op het uitblijven van communicatie rond de vondst van asbest. Wij blijven het bouwproces de komende maanden nauwgezet volgen.”

Uit navraag van de gemeente bij de aannemer blijkt dat er ter hoogte van de toekomstige Lidl enige weken geleden asbest is aangetroffen in bekistingsplaten die zijn achtergebleven bij de bouw van het winkelcentrum in de jaren 70. Ook zijn er op een plek asbestvezels teruggevonden in het zand. De grondsanering is inmiddels gestart en woensdag is begonnen aan de laatste fase.

Bij de gemeente is een aanvraag binnengekomen van Segesta voor oplevering van de nieuwe bestrating tussen de Jumbo en de nieuwe entree half april. Dit zou betekenen dat de buitengevel en de Jumbo, zonder onvoorziene omstandigheden, dan gereed is. Het gedeelte tussen de Lidl en de nieuwe entree is later klaar, omdat Lidl intern nog moet verbouwen. Hier is twee maanden voor uitgetrokken.

Foto onder:

Wethouder Floor Gordon bij Schoenmakerij Speetjens die al 36 jaar zaken doet in Groenhof. Helaas maken Marcel en Nanny Speetjens het openingsfeest van het gerenoveerde winkelcentrum niet meer mee. Zij gaan vanaf eind januari genieten van een welverdiend pensioen.

Ga terug