Kringloop in Amstelveen


Amstelveen kent twee kringloopwinkels


Kringloopwinkel De BOEM

Kringloopwinkel De Boem gevestigd in Bovenkerk, draagt bij aan een beter milieu, omdat 'oude' spullen de kans krijgen te worden hergebruikt. Zo komen ze niet bij het restafval terecht. Hierdoor wordt het milieu zo min mogelijk belast.

Nederland streeft naar een volledige circulaire economie in 2050. Bij deze maatschappelijke opgave hoort het uitbouwen van diensten die al circulair zijn, zoals kringloopwinkels.

Naast de bijdrage aan een circulaire economie dragen kringloopwinkels bij aan de verwezenlijking van twee andere maatschappelijke doelstellingen: de inclusieve samenleving en armoedebestrijding. Kringloopwinkels zorgen voor werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Website: https://boemerang.nl/
Adres: https://boemerang.nl/contact/

Kringloopwinkel ECO

ECO Kringloopwinkel is een nieuwe kringloopwinkel aan de Ouderkerkerlaan 150 op slechts een paar honderd meter vanaf het Stadshart Amstelveen. Hun assortiment is ruim en verandert van dag tot dag.

Kom ook lekker snuffelen tussen een sortering diverse huisraad, meubelen, apparatuur, witgoed, vintage en dat wat je eigenlijk niet zult verwachten.